Poslanci prijali všeobecné záväzné nariadenie o školských obvodoch mesta

26.08.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 26. augusta (TASR) - Vranovskí poslanci na dnešnom rokovaní Mestského zastupiteľstva (MsZ) rozhodli o zrušení júnového uznesenia, ktorým schválili nové zmluvné podmienky týkajúce sa prenájmu priestorov ...
Poslanecký zbor zároveň schválil všeobecné záväzné nariadenie o školských obvodoch a prijal zásady odmeňovania členov komisií a výborov mestských častí z radov takzvaných neposlancov. MsZ odobril i rozsah funkcie primátora na nasledujúce funkčné obdobie.
Cirkevné školské zariadenie patriace pod Rímskokatolícku cirkev Arcibiskupstvo Košice odmietlo pravidlá nájmu, ktoré prijali poslanci v júni, akceptovať, o čom upovedomilo magistrát 13. augusta. Keďže CSŠ nebude od septembra využívať nájomné priestory ZŠ Lúčna, poslanci pristúpili k zrušeniu prijatého uznesenia. Poslanecký zbor zároveň počas dnešného zasadnutia rozhodol o znížení výšky nájomného pre CSŠ v ďalšej časti budovy, ktorú jej prenajíma na ulici Bernolákovej z 8 na 4 eura za štvorcový meter. Primátor mesta Tomáš Lešo zhodnotil zníženie ceny za nájomné ako ústretový krok poslancov, ktorý môže vytvoriť priaznivé podmienky aj pre rozvoj cirkevného školstva na území mesta.
Zmenu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o školských obvodoch na území mesta si vynútila potreba zaškolenia detí z obvodových obcí, ktoré rušia základné školy alebo niekoľko ročníkov. "Pre mnohé obce sa stalo neúnosné udržať z titulu nízkeho počtu žiakov ich školské zariadenia, " zhodnotil vedúci odboru školstva, kultúry, mládeže a športu Mestského úradu vo Vranove nad Topľou Andrej Krišanda. Základné školy na území mesta budú preto na základe prijatého VZN navštevovať i žiaci z Nižného Kručova a študenti 5. až 9. ročníka z obce Kladzany.
Poslanci dnes rozhodli prostredníctvom prijatého návrhu aj o odmeňovaní členov komisií MsZ a výborov mestských častí z radov takzvaných neposlancov. Člen komisie dostane za každé jej zasadnutie, na ktorom sa zúčastní 13,5 eura, zástupcovia mestských častí dostanú za účasť na rokovaniach 7 eur. V obidvoch prípadoch môže byť odmena vyplácaná najviac 12-krát do roka.
MsZ dnes na základe svojho rozhodnutia odsúhlasilo rozsah výkonu funkcie primátora mesta pre budúce funkčné obdobie. Ten zostáva oproti súčasnému stavu nezmenený.
 

Vyberte región